60 млн грн на енергоефективність: YASNO Energy Efficiency та АТ «АСВІО БАНК» підписали кредитну угоду

YASNO Energy Efficiency та АТ «АСВІО БАНК» підписали кредитну угоду на 60 млн грн. Це дозволить реалізувати масштабні енергоефективні проєкти у 2024 році. Укладання угоди стало можливим, завдяки бездоганній кредитній історії, звітності та результатам діяльності YASNO Energy Efficiency.

В умовах війни та обмеження енергоресурсів, питання ощадливого споживання набувають ще більшого значення, особливо, коли мова йде про промисловий сектор країни, де масштаби споживання енергоресурсів вимірюються мільйонами МВт. Заміна застарілого обладнання на підприємствах дозволить суттєво зменшити споживання енергоресурсів, але такі проєкти потребують фінансування, доступ до якого в умовах сучасної економічної кон'юнктури обмежений.

Тому для підприємств залучення ЕСКО-компаній в такі проєкти сьогодні є ключовою умовою. Це дозволить підприємствам реалізувати енергоефективні проєкти без значних фінансових вкладень, оскільки ЕСКО-компанії беруть на себе всі ризики та витрати, пов'язані з реалізацією проєктів, що виконуються на умовах енергосервісу. Підприємства, в свою чергу, після досягнення очікуваного рівня економії, отримують зменшення витрат на енергоресурси, а також нове, сучасне, енергоефективне обладнання.

«Укладення даної угоди свідчить про високий рівень довіри до компанії, як до позичальника, а також про впевненість кредиторів у стабільності та успішності діяльності нашої компанії. Ми вдячні за довіру та впевнені, що спільними зусиллями банків, бізнесу та держави зможемо забезпечити стале фінансування енергоефективних проєктів та сприяти формуванню стійкої енергонезалежності країни», – сказала Тетяна Грязнова, фінансова директорка YASNO.

«Принципи прозорості та відкритості у нашій діяльності є наріжним каменем для АСВІО Банку. Відповідно, ми співпрацюємо виключно з тими партнерами, які їх поділяють і дотримуються у своїй діяльності. Компанія YASNO Energy Efficiency є ідеальним прикладом такого партнера, з благородними цілями та бездоганною репутацією. Ми переконані, що разом ми зможемо зробити суттєвий внесок у підвищення енергоефективності України», – зазначив Євген Шуліка, в.о. Голови правління АТ «АСВІО БАНК».

Нагадаємо, YASNO Energy Efficiency – це найбільша в Україні енергосервісна компанія, котра вже реалізувала 109 енергоефективних проєктів на умовах енергосервісу, з досягнутою економією енергоресурсів від 20 до 90%.

  


Вас може зацікавити: